Premeirul Ion Chicu nu va putea lua de unul singur decizia de a pleca din fruntea Guvernului, chiar dacă va dori acest lucru. Decizia privind o eventuală demisie a executivului va trebui să fie luată împreună cu președintele Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Cel puțin, așa spune șeful statului.

Întrebat dacă Ion Chicu l-a anunțat că ar putea pleca din funcția de premier în cazul în care situația din țară se va agrava, Dodon a declarat că aceasta este o decizie mult prea importantă ca să fie luată de o singură persoană.

Demisia Guvernului este o decizie mult prea importantă ca să fie luată de o singură persoană. Noi suntem o echipă – președinte, speaker, premier, miniștri. Dacă noi în echipă vom considera că este necesar, atunci nu trebuie să iasă premierul doar, trebuie să ieșim amândoi și să le spunem oamenilor”, a declarat președintele într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Totodată, șeful statului spune că obiectivul său este dizolvarea Parlamentului, care, în opinia sa, este necesară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!