Începând cu 1 octombrie curent, toate pensiile vor fi indexate cu 1,07%, iar pensionarii vor primi ajutor unic de 900 de lei. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 3 septembrie, un proiect de Hotărâre de Guvern în acest sens.

Potrivit Hotărârii de Guvern, de la 1 octombrie 2020 cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă constituie 1143,57 lei.

Cuantumul pensiei minime de dizabilitate constituie:
– în cazul unei dizabilități severe – 857,68 lei;
– în cazul unei dizabilități accentuate – 800,50 lei;
– în cazul unei dizabilități medii – 571,79 lei.

Pensiile și unele prestații sociale de stat, vor fi indexate cu 1,07 de la 1 octombrie curent, coeficientul de indexare reprezentând rata inflației înregistrate în primul semestru al anului în curs.

Totodată, Guvernul votat astăzi modificări la Hotărârea Guvernului nr. 504 din 2020, care prevede acordarea suportul financiar unic majorat de la 700 lei, la 900 lei, pentru mai multe categorii de beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat, al căror cuantum nu depășește 3000 lei și au fost stabilite până la 1 octombrie 2020 în sistemul public de pensii.

Vor beneficia de suport financiar unic majorat beneficiarii de pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș, pensii pentru vechime în muncă, pensii pentru unor categorii de angajați din aviația civilă, pensii pentru funcționari publici, pensii pentru unele categorii de angajați din domeniul culturii, pensii militarilor în termen și membrilor lor de familie, pensii participanților la lichidarea consecințelor avariei de la C.A.E Cernobîl, pensii din rândurile structurilor de forță. Cuantumul suportului financiar unic majorat se va acorda la 1 octombrie 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!