Încă o adresare la Autoritatea Națională de Integritate în legătură cu declarațiile de avere ale deputaților. De această dată, o solicitare de a verifica declarațiile de avere a expediat către ANI deputatul socialist Alexandru Nesterovschi. Acesta cere instituției să verifice averile și interesele deputatului Pro Moldova Gheorghe Brașovschi.

Nesterovschi spune că a studiat declarațiile de avere ale lui Gheorghe Brașovschi din anii precedenți și că ar fi depistat mai multe omisiuni, neconcordanțe, dar și venituri, ale căror explicații sunt neclare.

Primul lucru pe care l-am depistat ca urmare a analizelor făcute este că lipsesc mai multe declarații cu privire la avere și interese personale. Acestea sunt semne de încălcare a regimului juridic privind declararea averii și a conflictelor de interese personale. Pentru anul trecut, Brașovschi a indicat un venit obținut în cadrul Primăriei or. Sîngerei în mărime de 50,434.62 de lei pentru doar câteva luni muncite la începutul lui 2019. Suma indicată depășește esențial valoarea unui salariu tarifar prevăzut pentru funcția de primar, și este disproporționată în raport cu datele reflectate în documentele anterioare privind veniturile în calitate de primar”, susține deputatul.

De asemenea, potrivit lui, Gheorghe Brașovschi ar fi omis să declare conflictul de interese în raport cu o persoană juridică, în cadrul căreia soția sa deține calitatea de asociat unic și administrator.

Având în vedere faptul că în 2015, familia Brașovschi a obținut venituri în valoare totală de 187,068 mii de lei, aceasta a achiziționat un apartament cu valoarea cadastrală de 400,000 de mii de lei. După cum știm, prețul de piața a unui apartament cu o astfel de valoare cadastrală poate fi de câteva ori mai mare, ceea ce depășește considerabil venitul oficial declarat de familia Brașovschi. De evidențiat și că, în anul când își permit să cumpere un apartament de acesta, Gheorghe Brașovschi a beneficiat de ajutorul de șomaj, aproape 25 de mii de lei”, a menționat Nesterovschi.

Potrivit socialistului, din unele declarații apar sau dispar, misterios, bunuri mobile și imobile. „Astfel, în Declarația pentru 2012, este indicată o motocicletă dobândită în anul 2008, care nu se reflectă în Declarațiile depuse anterior. O altă omisiune se referă la autoturismul Volvo, care este în posesie din 2012, dar aparte doar în declarația de avere pentru anul 2013. În declarația pentru 2016, au dispărut deja toate bunurile mobile și imobile, fără a fi indicate veniturile obținute în urma înstrăinării acestora”, susține deputatul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!