/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Blocuri sanitare, ventilare și căi de acces pentru copii cu nevoi speciale. Circa 3000 de elevi vor învăța în școli complet renovate

03 septembrie 2020, ora 11:34

În jur de 3000 de elevi au revenit în acest an în instituțiile de învățământ renovate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM). Este vorba despre elevii care învață la LT „Ștefan Holban” din Cărpineni, Hîncești; Gimnaziul „Mihai Eminescu” din or. Telenești; LT „Alexandru Agapie” din Pepeni, Sîngerei și la LT „Andrei Vartic” din or. Ialoveni.

În aceste instituții au fost instalate rețele noi de apă și canalizare, rețele electrice, de ventilare, sisteme de încălzire, ferestre și căi de acces pentru copii cu nevoi speciale. A fost reparat interiorul, exteriorul clădirilor, inclusiv blocurile sanitare. În unele cazuri, s-a făcut termoizolarea fațadelor și s-au reparat acoperișurile. De asemenea, au fost instalate detectoare de incendiu și a fost amenajat teritoriul.

Totodată, școlile respective au fost dotate cu mobilier nou, echipamente pentru laboratoarele de fizică/chimie și tehnică de calcul.

Redeschiderea școlilor după renovare are loc în cadrul campaniei „Orice copil merită o școală mai bună” a Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”. Fiecare dintre școlile reabilitate a beneficiat de investiții în sumă de 8-12 milioane de lei.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram