Cunoscutul și iubitul scriitor Ion Druță își sărăbătorește astăzi ziua de naștere. Maestrul împlinește onorabila vârstă de 92 de ani.

Născut pe 3 septembrie 1928 în satul Horodiște, în prezent raionul Dondușeni, Druță a devenit cunoscut și apreciat grație lucrărilor sale memorabile în care a scris cu măestrie despre dor, dragostea față de pământ și limbă.

Primele povestiri ale prozatorului sunt publicate la începutul anilor ’50. Operele sale, adunate în 4 volume, Frunze de dorBalade din câmpieUltima lună de toamnăPovara bunătății noastreClopotnițaHorodișteÎntoarcerea țărânii în pământBiserica albăToiagul păstoriei ș.a. fac parte din „fondul de aur” al literaturii naționale contemporane.

Scriitorul este stabilit la Moscova din anul 1969. Din 1987 Ion Druță este președinte de onoare al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, post în care a fost ales unanim la Adunarea Generală a scriitorilor. Este decorat cu mai multe ordine și medalii, deține titlul de Scriitor al Poporului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!