/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

La mulți ani, Ion Druță! Scriitorul împlinește azi 92 de ani

missing
03 septembrie 2020, ora 12:19

Cunoscutul și iubitul scriitor Ion Druță își sărăbătorește astăzi ziua de naștere. Maestrul împlinește onorabila vârstă de 92 de ani.

Născut pe 3 septembrie 1928 în satul Horodiște, în prezent raionul Dondușeni, Druță a devenit cunoscut și apreciat grație lucrărilor sale memorabile în care a scris cu măestrie despre dor, dragostea față de pământ și limbă.

Primele povestiri ale prozatorului sunt publicate la începutul anilor ’50. Operele sale, adunate în 4 volume, Frunze de dorBalade din câmpieUltima lună de toamnăPovara bunătății noastreClopotnițaHorodișteÎntoarcerea țărânii în pământBiserica albăToiagul păstoriei ș.a. fac parte din „fondul de aur” al literaturii naționale contemporane.

Scriitorul este stabilit la Moscova din anul 1969. Din 1987 Ion Druță este președinte de onoare al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, post în care a fost ales unanim la Adunarea Generală a scriitorilor. Este decorat cu mai multe ordine și medalii, deține titlul de Scriitor al Poporului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram