/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/LIVE VIDEO/ Ședința Guvernului din 3 septembrie. Proiectul privind modificarea Legii bugetului de stat, aprobat

missing
03 septembrie 2020, ora 14:58

Joi, 3 septembrie, a avut loc o nouă ședință de Guvern prezidată de premierul Ion Chicu. Cabinetul de miniștri a examinat 17 subiecte incluse pe ordinea de zi, printre care și proiectul de lege privind rectificarea bugetului de stat pentru anul 2020.

Lista subiectelor incluse pe ordinea de zi:

1. Cu privire la cadre. Marian Pocaznoi a fost numit în funcția de director adjunct al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, pe o perioadă de patru ani.

2. Guvernul a aprobat, joi, 3 septembrie, proiectul de lege privind rectificarea bugetului de stat pentru 2020. Potrivit proiectului, veniturile bugetului de stat pentru 2020 – 37,2 miliarde de lei, cheltuielile –  53,2 miliarde de lei, iar deficitul bugetar – 16 miliarde de lei. Detalii aici. Ion Chicu, prim-ministru: Este o precondiție a FMI de a diminua deficitul bugetar de la 8,5% la 8%. Al doilea factor ține de necesitatea suplimentării unor cheltuieli în Educație și Agricultură.”

3. Proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 173/2019, aprobat. Detalii aici.

4. Proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020 nr. 174/2019, aprobat. Detalii aici.

5. Proiectul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 504/2020 cu privire la acordarea suportului financiar unic beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat, aprobat. Detalii aici.

6. Proiectul cu privire la indexarea prestaţiilor de asigurări sociale şi a unor prestaţii sociale de stat, aprobat. Detalii aici.

7. Proiectu pentru aprobarea proiectului de lege privind modificarea unor acte normative, aprobat. Detalii aici.

8. Proiectul privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea articolului 4 din Legea nr. 393/1999 cu privire la Camera de Comerț și Industrie, aprobat. Detalii aici.

9. Proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative, aprobat. Detalii aici.

10. Proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Codului penal al Republicii Moldova nr. 985/2002 (ajustarea sancţiunilor penale pentru infracţiunile de corupţie), aprobat. Detalii aici.

11. Proiectul cu privire la aprobarea proiectului de hotărâre a Parlamentului pentru aprobarea Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020-2025 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia, aprobat. Detalii aici.

12. Proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă în vederea realizării Proiectului „Îmbunătățirea capacităților pentru transformarea zonei rurale, aprobat. Detalii aici.

13. Proiectul privind aprobarea semnării Protocolului de modificare a Aranjamentului pentru aplicarea Acordului în domeniul asigurărilor sociale dintre Republica Moldova și Republica Estonia, semnat la Tallinn la 19 octombrie 2011, aprobat. Detalii aici.

14. Proiectul pentru iniţierea negocierilor asupra proiectului Aranjamentului administrativ dintre Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și Ministerul Muncii și Protecției Sociale al Federației Ruse privind aplicarea  Acordului dintre Republica Moldova și Federația Rusă privind securitatea socială și acordarea împuternicirilor pentru negocierea acestuia, aprobat. Detalii aici.

15. Proiectul cu privire la iniţierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Grenadei privind călătoriile reciproce fără vize ale cetăţenilor, aprobat. Detalii aici.

16. Proiectul cu privire la aprobarea Nomenclatorului integrat al serviciilor publice administrative și a evenimentelor de viață asociate acestora, aprobat. Detalii aici.

17. Proiectul pentru aprobarea Regulamentului sanitar privind solvenții de extracție utilizați la fabricarea produselor alimentare și a ingredientelor alimentare, aprobat. Detalii aici.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram