/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Lucrările de reparație a străzii Albișoara, pe ultima sută de metri. Când va fi redeschis tronsonul între străzile Ismail și Iurii Gagarin

03 septembrie 2020, ora 19:50

Lucrările de reparație a străzii Albișoara, în perimetrul bd. Iurii Gagarin – str. Ismail, sunt pe ultima sută de metri. Primăria municipiului Chișinău anunță că în continuare se intervine cu lucrări de amenajare a trotuarelor, iar redeschiderea tronsonului de stradă este planificată în decurs de o săptămână. 

Până în prezent a fost aplicat stratul de egalizare pe o suprafață de 17,2 mii m2 și stratul de uzură pe o suprafață de 15 m2 , a fost majorată capacitatea rețelei de canalizare pluviale, în acest scop fiind instalate circa 36 de receptoare pentru captarea apelor de ploaie.

Suplimentar, la cele mai aglomerate intersecții, au fost instalați 10 piloni pentru a spori capacitatea rețelei de iluminat public stradal. Pilonii din metal, pe întreg perimetrul străzii Albișoara au fost vopsiți, iar corpurile de iluminat vechi vor fi înlocuite cu becuri de tip LED.

De asemenea, au fost evacuate gheretele și a punctele de vulcanizare de pe tronsonul de stradă aflat în proces de reabilitare, iar pentru a facilita desfășurarea lucrărilor pe șantier, au fost demontate 78 de panouri publicitare.

Actualmente, pe un alt tronson, cel cuprins între str. M. Viteazul și P. Rareș, sunt desfășurate lucrări de reabilitare a rețelelor de apeduct și termie. Astfel, „Apă-Canal Chișinău” execută lucrări de pozare a conductelor de apeduct cu diametrul de 500 mm, pe o lungime de circa un kilometru, iar „Termoelectrica” face lucrări de reabilitare a rețelelor termice, pe o lungime de 417 metri liniari: modernizarea a două conexiuni pentru trecerea la rețeaua de canalizare, pe str. Vasile. Alecsandri – str. Albișoara și str. Petru Rareș – str. Albișoara.

Valoarea totală a proiectului este de circa 120 de milioane de lei, surse financiare alocate din bugetul de stat, bugetul municipal, S.A. „Apă – Canal Chișinău” și Apă – Canal și S.A. „Termoelectrica”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram