Lucrările de reparație a străzii Albișoara, în perimetrul bd. Iurii Gagarin – str. Ismail, sunt pe ultima sută de metri. Primăria municipiului Chișinău anunță că în continuare se intervine cu lucrări de amenajare a trotuarelor, iar redeschiderea tronsonului de stradă este planificată în decurs de o săptămână. 

Până în prezent a fost aplicat stratul de egalizare pe o suprafață de 17,2 mii m2 și stratul de uzură pe o suprafață de 15 m2 , a fost majorată capacitatea rețelei de canalizare pluviale, în acest scop fiind instalate circa 36 de receptoare pentru captarea apelor de ploaie.

Suplimentar, la cele mai aglomerate intersecții, au fost instalați 10 piloni pentru a spori capacitatea rețelei de iluminat public stradal. Pilonii din metal, pe întreg perimetrul străzii Albișoara au fost vopsiți, iar corpurile de iluminat vechi vor fi înlocuite cu becuri de tip LED.

De asemenea, au fost evacuate gheretele și a punctele de vulcanizare de pe tronsonul de stradă aflat în proces de reabilitare, iar pentru a facilita desfășurarea lucrărilor pe șantier, au fost demontate 78 de panouri publicitare.

Actualmente, pe un alt tronson, cel cuprins între str. M. Viteazul și P. Rareș, sunt desfășurate lucrări de reabilitare a rețelelor de apeduct și termie. Astfel, „Apă-Canal Chișinău” execută lucrări de pozare a conductelor de apeduct cu diametrul de 500 mm, pe o lungime de circa un kilometru, iar „Termoelectrica” face lucrări de reabilitare a rețelelor termice, pe o lungime de 417 metri liniari: modernizarea a două conexiuni pentru trecerea la rețeaua de canalizare, pe str. Vasile. Alecsandri – str. Albișoara și str. Petru Rareș – str. Albișoara.

Valoarea totală a proiectului este de circa 120 de milioane de lei, surse financiare alocate din bugetul de stat, bugetul municipal, S.A. „Apă – Canal Chișinău” și Apă – Canal și S.A. „Termoelectrica”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!