/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Șapte grupuri de inițiativă pentru susținerea candidatului la prezidențiale, înregistrate de CEC. Care sunt cele respinse

missing
03 septembrie 2020, ora 15:32

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat înregistrarea a șapte grupuri de inițiativă pentru susținerea candidatului la prezidențiale care au depus actele la Comisia Electorală Centrală. Alte două grupuri au fost respinse. Decizia a fost luată astăzi, 3 septembrie, în cadrul ședinței CEC. 

Cei șapte candidați ai căror grupuri de inițiativă au fost înregistrate sunt:

Tudor Deliu – Partidul Liberal Democrat din Moldova;

Renato Usatîi – Partidul Politic „Partidul Nostru”:

Andrei Năstase – Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”;

Maia Sandu – Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”;

Andrian Candu – Partidul Politic „PRO MOLDOVA”;

Octavian Țîcu – Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”;

Dorin Chirtoacă – Blocul electoral UNIREA.

Cererile altor doi candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova și anume Alexandr Kalinin și Ion Costaș, desemnați de adunarea cetățenilor, au fost respinse, întrucât nu au respectat cerințele legale stabilite în acest sens.

De asemenea, CEC a eliberat membrilor grupurilor de inițiativă legitimații și liste de subscripție pentru colectarea semnăturilor pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Grupurile de inițiativă vor colecta semnături până la data de 1 octombrie 2020.

Data desfășurării alegerilor prezidențiale a fost stabilită pentru 1 noiembrie 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram