/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Șeful statului spune când va decide dacă participă la alegerile prezidențiale și dacă își dorește al doilea mandat

missing
03 septembrie 2020, ora 13:57

Igor Dodon susține că încă nu a decis dacă va candida la viitoarele alegeri prezidențiale. Șefu statului spune că va anunța decizia până pe 11 septembrie, data limită când se poate de înregistrat grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturile în favoarea unui concurent.

„Orice decizie trebuie luată la timpul potrivit, timp este până pe data de 11 septembrie. Și aici nu are nimic de faptul că nu ne-am determinat sau … noi avem agenda noastră foarte clară pe care trebuie să o urmăm și eu cred că săptămâna viitoare se va anunța decizia”, a declarat Dodon în cadrul unui interviu la Europa Liberă.

Întrebat dacă își dorește un al doilea mandat, Dodon a declarat că primul l-a schimbat mult, iar pentru al doilea și-ar dori să realieze niște lucruri strategice pentru țară.

„A fost un mandat dificil, un mandat care m-a schimbat pe mine ca politician, m-a făcut mai echilibrat, mai puțin categoric, nu este negru și alb, mai este și sur, m-a făcut disponibil să accept cedările atunci când este necesar. Dodon de acum și Dodon de acum patru ani este două lucruri diferite. Mi-aș dori sau nu al doilea mandat? totul depinde de ce am putea soluționa în funcția de președinte al R. Moldova pentru că o bună parte din ce mi-am pus ca scop în prima parte social, au fost lansate, pe mine m-ar interesa niște lucruri mai strategice Cele strategice ar fi reunificarea țării. Pentru un așa obiectiv, în caz că voi înțelege că sunt șanse de a mișca lucrurile mai repede decât s-a mișcat în patru ani, atunci s-ar merita”, a declarat Dodon.

Tot cu referire la alegeri, șeful statului a salutat că sunt mulți candidați și speră că toți vor fi înregistrați. Potrivit lui, bazinul electoral de pe stânga este unul enorm, de 60-65% și că cine va reuși să-l ocupe, va avea șanse mai mari.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. Și-au anunțat intenția de a candida: Maia Sandu, Andrei Năstase, Andrian Candu, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram