Igor Dodon susține că încă nu a decis dacă va candida la viitoarele alegeri prezidențiale. Șefu statului spune că va anunța decizia până pe 11 septembrie, data limită când se poate de înregistrat grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturile în favoarea unui concurent.

„Orice decizie trebuie luată la timpul potrivit, timp este până pe data de 11 septembrie. Și aici nu are nimic de faptul că nu ne-am determinat sau … noi avem agenda noastră foarte clară pe care trebuie să o urmăm și eu cred că săptămâna viitoare se va anunța decizia”, a declarat Dodon în cadrul unui interviu la Europa Liberă.

Întrebat dacă își dorește un al doilea mandat, Dodon a declarat că primul l-a schimbat mult, iar pentru al doilea și-ar dori să realieze niște lucruri strategice pentru țară.

„A fost un mandat dificil, un mandat care m-a schimbat pe mine ca politician, m-a făcut mai echilibrat, mai puțin categoric, nu este negru și alb, mai este și sur, m-a făcut disponibil să accept cedările atunci când este necesar. Dodon de acum și Dodon de acum patru ani este două lucruri diferite. Mi-aș dori sau nu al doilea mandat? totul depinde de ce am putea soluționa în funcția de președinte al R. Moldova pentru că o bună parte din ce mi-am pus ca scop în prima parte social, au fost lansate, pe mine m-ar interesa niște lucruri mai strategice Cele strategice ar fi reunificarea țării. Pentru un așa obiectiv, în caz că voi înțelege că sunt șanse de a mișca lucrurile mai repede decât s-a mișcat în patru ani, atunci s-ar merita”, a declarat Dodon.

Tot cu referire la alegeri, șeful statului a salutat că sunt mulți candidați și speră că toți vor fi înregistrați. Potrivit lui, bazinul electoral de pe stânga este unul enorm, de 60-65% și că cine va reuși să-l ocupe, va avea șanse mai mari.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. Și-au anunțat intenția de a candida: Maia Sandu, Andrei Năstase, Andrian Candu, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!