Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova se regăsește printre cele mai bune 1500 de universități din lume, conform clasamentului Universității Internaționale din Moscova „The Three University Missions”, ediția 2020. USMF ocupă poziția 1101-1200, fiind unica instituție de învățământ superior din Republica Moldova prezentă în acest rating.

Lideră în acest clasament este Universitatea Harvard. Locurile doi și trei sunt ocupate de Institutul de Tehnologie din Massachusetts și Universtitatea Cambridge.

Ediția a IV-a a clasamentului ”The Three University Missions” cuprinde în total 1500 de universități din 97 de țări, selectate dintr-o listă de peste 1700 de instituții de învățământ superior din 110 țări.

Clasamentul evaluează, prin 16 indicatori, calitatea educației (45%), activitatea științifică (25%) și, pentru prima dată, în compilarea clasamentelor academice globale, se apreciază contribuția universităților în societate (30%).

”The Three University Missions” este primul clasament universitar internațional care răspunde schimbărilor din educația globală datorate pandemiei COVID-19, printr-o gamă largă de indicatori care evaluează relația dintre universitate și societate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!