3640 de copii cu vârstele cuprinse între 6 – 7 ani, 1311 copii cu vârsta de 5 – 6 ani și 56 de copii cu CES (Cerințe Educaționale Speciale) au mers la grădiniță în perioada 1- 4 septembrie, potrivit Primăriei municipiului Chișinău. În prezent și-au reluat activitatea 511 grupe.

Totodată, conform „Instrucțiunii privind pregătirea pentru redeschidere și reluarea activității instituțiilor de educație timpurie în contextul pandemiei COVID-19”, 80 de grupe au ales să activeze conform modelului I, 55 de grupe activează conform modelului II, iar altele 134 activează conform modelului III. În același timp, 242 de grupe activează zilnic.

În perioada menționată, serviciile municipale de profil au monitorizat implementarea tuturor măsurilor de protecție pentru siguranța copiilor în grădinițe, conform prevederilor instrucțiunilor și regulamentelor–cadru.

Amintim că, începând cu ziua de luni, 7 septembrie, programul de activitate al instituțiilor de educație timpurie va fi extins. Astfel, intervalul de activitate al grădinițelor din subordine Direcției Generală, Educație, Tineret și Sport, va fi: 07:30- 17:30. Totodată, se va extinde și numărul de grupe pentru copiii cu vârstele cuprinse între 4-6 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!