În ședința de astăzi, Consiliul Superior al Procurorilor l-a numit drept șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale pe Ion Caracuian, actualul șef interimar al instituției. Ion Caracuian a fost singurul candidat care s-a înscris în concursul pentru șefia PCCOCS. Deliberările pe marginea numirii acestuia au durat câteva minute.

Ion Caracuian asigură din decembrie 2019 interimatul funcției de procuror-șef al PCCOCS, iar până atunci a fost șef al Secției Combaterea Torturii a Procuraturii Generale.

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a îndemnat membrii CSP să susțină numirea lui în funcție.

În declarația de avere a lui Ion Caracuian pentru anul 2019 se menționează că șeful interimar al PCCOCS a obținut un venit de peste 358 de mii de lei, ceea ce constituie aproape 29 de mii de lei lunar. De asemenea, pe parcursul anului trecut, Caracuian a obșinut venituri din activitate științifică – peste 133 de mii de lei de la Institutul Național al Justiției, Fundația Soros Moldova, IDOM Moldova și RCTV Memoria.

De asemenea, a obținut aporoape 70 de mii de lei din vânzarea unui teren și 1000 de lei din vânzarea unui automobil.

Ion Caracuian mai declară că deține patru terenuri intravilane și agricole, trei dintre care sunt obținute prin certificat de donație sau certificat de moștenitor. Valoarea totală indicată a acestora este de puțin peste 63 de mii de lei.

Familia Caracuian mai declară patru clădiri sau construcții, obținute prin moștenire și un automobil de model Nissan, cumpărat în 2012, care a costat 10 mii de lei.

Ion Caracuian declară și un credit de 100 de mii de lei pe care trebuie să-l achite până în 2022.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!