/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Consiliul Superior al Procurorilor a ales noul șef al PCCOCS. A fost singurul candidat la concurs

missing
04 septembrie 2020, ora 11:38

În ședința de astăzi, Consiliul Superior al Procurorilor l-a numit drept șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale pe Ion Caracuian, actualul șef interimar al instituției. Ion Caracuian a fost singurul candidat care s-a înscris în concursul pentru șefia PCCOCS. Deliberările pe marginea numirii acestuia au durat câteva minute.

Ion Caracuian asigură din decembrie 2019 interimatul funcției de procuror-șef al PCCOCS, iar până atunci a fost șef al Secției Combaterea Torturii a Procuraturii Generale.

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a îndemnat membrii CSP să susțină numirea lui în funcție.

În declarația de avere a lui Ion Caracuian pentru anul 2019 se menționează că șeful interimar al PCCOCS a obținut un venit de peste 358 de mii de lei, ceea ce constituie aproape 29 de mii de lei lunar. De asemenea, pe parcursul anului trecut, Caracuian a obșinut venituri din activitate științifică – peste 133 de mii de lei de la Institutul Național al Justiției, Fundația Soros Moldova, IDOM Moldova și RCTV Memoria.

De asemenea, a obținut aporoape 70 de mii de lei din vânzarea unui teren și 1000 de lei din vânzarea unui automobil.

Ion Caracuian mai declară că deține patru terenuri intravilane și agricole, trei dintre care sunt obținute prin certificat de donație sau certificat de moștenitor. Valoarea totală indicată a acestora este de puțin peste 63 de mii de lei.

Familia Caracuian mai declară patru clădiri sau construcții, obținute prin moștenire și un automobil de model Nissan, cumpărat în 2012, care a costat 10 mii de lei.

Ion Caracuian declară și un credit de 100 de mii de lei pe care trebuie să-l achite până în 2022.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram