Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default al Rusiei și ajutor uriaș de 40 de miliarde din SUA

politic

/DOC/ Sesizare la CEC. Chirtoacă cere sancționarea lui Dodon „pentru utilizarea resurselor administrative și abuzarea legii electorale”

04 septembrie 2020, ora 09:07
Distribuie:

Dorin Chirtoacă anunță că a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală (CEC) pe numele șefului statului. Potrivit lui, acesta a semnalat „încălcările comise de Igor Dodon în ceea ce privește “staff-ul” sau electoral”.

Potrivit sesizării, șeful statului a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că „staff-ul său electoral pentru prezidențiale activează deja de câteva luni”.

„Prin această declarație Igor Dodon a recunoscut public că „de câteva luni” în cadrul „staff-lui electoral” desfășoară activități ilegale cu caracter electoral, activități ce pot fi realizate, în baza legii doar în termenii prescriși de Codul Electoral, ori desfășurarea unor activități electorale înaintea campaniei electorale este ilegală”, afirmă Chirtoacă.

Totodată, liderul Mișcării Unirea susține că în spațiul public au apărut informații conform cărora în staff-ul electoral (ilegal) al lui Igor Dodon sunt antrenate mai multe persoane, care nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova, având doar cetățenia Federației Ruse.

„În aceste condiții, solicit, să vă asigurați de concursul Serviciului de Informație și Securitate al Republicii Moldova în vederea demantelării rețelei de cetățeni ai Federației Ruse, care acționează pe lângă Igor Dodon în favoarea statului pe care îl reprezintă și împotriva intereselor Republicii Moldova. În același timp vă solicit să uzați de toate competențele legale pentru a-l trage la răspundere contravențională pe Igor Dodon pentru utilizarea resurselor administrative și abuzarea legii electorale”, se mai spune în sesizarea depusă la CEC.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram