Dorin Chirtoacă anunță că a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală (CEC) pe numele șefului statului. Potrivit lui, acesta a semnalat „încălcările comise de Igor Dodon în ceea ce privește „staff-ul” sau electoral”.

Potrivit sesizării, șeful statului a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că „staff-ul său electoral pentru prezidențiale activează deja de câteva luni”.

„Prin această declarație Igor Dodon a recunoscut public că „de câteva luni” în cadrul „staff-lui electoral” desfășoară activități ilegale cu caracter electoral, activități ce pot fi realizate, în baza legii doar în termenii prescriși de Codul Electoral, ori desfășurarea unor activități electorale înaintea campaniei electorale este ilegală”, afirmă Chirtoacă.

Totodată, liderul Mișcării Unirea susține că în spațiul public au apărut informații conform cărora în staff-ul electoral (ilegal) al lui Igor Dodon sunt antrenate mai multe persoane, care nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova, având doar cetățenia Federației Ruse.

„În aceste condiții, solicit, să vă asigurați de concursul Serviciului de Informație și Securitate al Republicii Moldova în vederea demantelării rețelei de cetățeni ai Federației Ruse, care acționează pe lângă Igor Dodon în favoarea statului pe care îl reprezintă și împotriva intereselor Republicii Moldova. În același timp vă solicit să uzați de toate competențele legale pentru a-l trage la răspundere contravențională pe Igor Dodon pentru utilizarea resurselor administrative și abuzarea legii electorale”, se mai spune în sesizarea depusă la CEC.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!