Președintele Igor Dodon susține că actualul Parlament trebuie dizolvat pentru că „e plin de transfugi” și nu corespunde alegerilor din 2019. Declarația a fost făcută, vineri 4 septembrie, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Igor Dodon, președinte R. Moldova:Acest Parlament corespunde sau nu rezultatelor alegerilor? Eu consider că acest parlament nu corespunde rezultatelor alegerilor. A apărut noțiunea de transfugi. Socialiștii nu au niciun transfug, niciun deputat din altă fracțiune. Parlamentul trebuie dizolvat și de creat mecanisme ca un deputat să nu mai treacă de la un partid la altul. A încercat unul să plece, dar l-am adus înapoi. Acela care făcea live-uri din lan..un medic foarte bun, apropo.”

În ceea ce ține de alegerile din noiembrie, șeful statului spune că până pe 11 septembrie va anunța cine este candidatul din partea Partidului Socialiștilor (PSRM) și pe cine v-a susține.

Igor Dodon, președinte R. Moldova:Mai avem timp până pe 11 septembrie, vom anunța până vineri cine este candidatul la prezidențiale din partea PSRM și pe cine voi susține.”

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. Și-au anunțat intenția de a candida: Maia Sandu, Andrei Năstase, Andrian Candu, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!