/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Universitățile din țară continuă să desfășoare lecțiile în regim online. Așa va fi cel puțin primele două săptămâni

missing
04 septembrie 2020, ora 21:30

Universitățile, care până anul trecut, erau aglomerate în primele zile din septembrie, acum sunt pustii. Din cauza deciziei Ministerul Educației, studenții vor face studii online cel puțin în primele două săptămâni. Astfel că, tinerii și-au amenajat aulele în propriile locuințe: fie că este vorba de apartamente sau cămine. Greu le este și unor profesori, pentru că studiile de la dinstanță necesită o altă abordare.

Obișnuiți să vadă sute de studenți la început de an, roind pe holurile facultăților, profesorii acum sunt nevoiți să le ducă dorul.

ALA COTELNIC, PRORECTORĂ, ASEM: „Cei care suntem prezenți zi de zi suntem foarte triști, fiindcă într-adevăr ne aducem aminte ce era anul trecut pe vremea asta, atunci când aulele erau pline, când nu puteai să-ți faci loc pe scări când nimereai la pauză. Este trist, dar suntem optimiști și sperăm că o revenim la normal”.

Prima zi de studii a scos la suprafață și primele neajunsuri.

ALA COTELNIC, PRORECTORĂ, ASEM:A fost mai greu prima zi, când ne rătăceam prin spațiile virtuale, studenții, profesorii care aveau unele dificultăți. Dar deja, astăzi – a treia zi, aș putea spune că ne-am stabilit în spațiile noastre virtuale și am și am început procesul.

Pentru Universitatea Tehnică, mutarea lecțiilor în spațiul virtual a decurs conform așteptărilor, în condițiile în care sute de ore au fost filmate încă de cu vară.

VIOREL BOSTAN, RECTOR UTM: „Un proiect foarte important care l-am desfășurat la UTM în perioada de vară: au fost filmate peste 600 de ore de prelegeri, seminare și laboratoare pentru studenții anului 1, preponderent pentru semestrul de toamnă. Urmează să filmăm alte 1000 de ore pentru semestru de primăvară”.

Și studenții, mai ales cei care sunt pentru prima dată la universitate, și-ar fi dorit ca nou al de studii să fie exact ca anii trecuți, când erau obligați să se prezinte fizic la lecții.  

„Mă rog, ne conformăm cu situația, mai ales, luând în considerație că încă suntem într-o stare pandemică și ca studenți suntem într-un număr mai mare. Dar abia aștept să revenim la metoda de studiu tradițională, în auditoriu, cu interacțiune directă între studenți și profesori”.

„Fiind studentă în anul 1, am avut ocazia să vin la universitate o singură zi, în care nu am reușit cu adevărat să-mi cunosc colegii și profesorii”

În contextul situației epidemiologice, ministerul Educației a decis ca în instituțiile universitate, orele să fie desfășurate online cel puțin primele două săptămâni din luna septembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram