O femeie de serviciu s-a trezit în contul bancar cu o sumă uriașă care i-a fost depusă din greșeală de un magazin de caritate. Nu a putut rezista tentației și nu a reclamat cele 90.000 de lire sterline. Ea a fost condamnată la 20 de luni de închisoare cu suspendare, transmite Digi24.ro.

Comfort Konadu, o femeie de serviciu de 52 de ani din Marea Britanie, s-a trezit că are în cont 90.000 de lire sterline, de la organizația caritabilă Royal Mencap Society.

Femeia mersese anterior la un magazin al asociației și a cerut să i se returneze nouă lire sterline pentru un produs pe care îl cumpărase. În schimb, a primit 90.000 de lire sterline.

În loc să anunțe organizația despre greșeală, femeia a cheltuit peste 31.000 de lire sterline într-o singură zi, iar apoi a transferat în conturile copiilor ei 59.000 de lire sterline.

O parte din suma rambursată a fost recuperată, dar organizația caritabilă a rămas cu o pierdere de peste 31.000 de lire sterline.

Procurorul Kate Gaskell a declarat că acest lucru ar fi putut reprezenta profiturile pentru 18 luni pentru magazinul de caritate.

Avocatul femeii a spus, în apărarea ei, că ea a avut un stil de viață „modest și umil” și că tentația probabil a fost foarte mare având în vedere că suma era mai mare decât putea ea visa să aibă vreodată.

Judecătorul care a pronunțat decizia de condamnare a susținut că, prin această faptă, femeia a acționat necinstit și că trebuie să primească o pedeapsă considerabilă.

 „Ai căzut pradă ispitei și ai acționat necinstit. Prin această faptă ai adus rușine familiei tale”, i-a spus judecătorul, scrie manchestereveningnews.co.uk.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!