Papa Francisc va face prima sa călătorie în afara Romei după izbucnirea epidemiei de coronavirus în luna februarie în Italia. Sfântul Părinte va vizita oraşul italian Assisi, unde va semna o nouă enciclică, a anunţat sâmbătă Vaticanul într-un comunicat, relatează Reuters şi AFP, preluate de Digi24.ro.

„Sâmbătă, 3 octombrie, Sfântul Părinte Francisc va merge după-amiază la Assisi pentru a semna noua enciclică Toţi fraţii despre fraternitate şi prietenie socială”, se arată în comunicatul Vaticanului.

Papa va oficia o mesă la mormântul Sfântului Francisc din Assisi şi apoi va semna enciclica.

„Sfântul Părinte doreşte, din cauza situaţiei sanitare (pandemia de coronavirus – n.r.) ca vizita să aibă loc în formă privată, fără participarea credincioşilor”, se mai precizează în comunicat.

Papa Francisc a susţinut miercuri prima audienţă generală în public din ultimele şase luni. Întâlnirea cu publicul s-a desfăşurat în curtea interioară ”Sfântul Damasus” a Palatului Apostolic din Cetatea Vaticanului. Aproape toate cele circa 500 de persoane prezente la audienţă au purtat măşti şi au stat pe scaune aranjate astfel încât să fie respectată distanţarea fizică.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!