24 de șoferi băuți într-o singură zi. Majoritatea se aflau în stare de ebrietate avansată

missing
06 septembrie 2020, ora 11:34

24 de șoferi beți au fost detectați de către ofițerii Inspectoratului național de securitate publică al IGP în ultimele 24 de ore.

Majoritatea dintre ei se aflau în stare de ebrietate avansată. cel mai mult având 1,09 mg/l în aerul expirat.

„Toți acești șoferi iresponsabili, dacă nu erau depistați și înlăturați de la volanul mașinii la timp de către ofițerii de patrulare, aveau marea șansă să producă adevărate catastrofe pe trasee”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Reamintim că, gradul minim de ebrietate este stabilit de la 0,15 până la 0,30 mg/l în aerul pur expirat, iar pentru stare avansată de ebrietate este considerat în cazul depăşirii de 0,30 mg/l în aerul pur expirat.

Inspectoratul General al Poliției reamintește conducătorilor auto să fie prudenți și să își asume orice acțiune: „Extrem de importantă este și implicarea prietenilor, familiei, vecinilor  la descurajarea șoferilor care au intenția de a urca la volan, după ce au consumat alcool”.

Potrivit legii, șoferii care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de substanţe narcotice, pot fi amendați cu până la 500 unităţi convenţionale (25 mii de lei) sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore. În ambele cazuri vor fi privați de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram