24 de șoferi beți au fost detectați de către ofițerii Inspectoratului național de securitate publică al IGP în ultimele 24 de ore.

Majoritatea dintre ei se aflau în stare de ebrietate avansată. cel mai mult având 1,09 mg/l în aerul expirat.

„Toți acești șoferi iresponsabili, dacă nu erau depistați și înlăturați de la volanul mașinii la timp de către ofițerii de patrulare, aveau marea șansă să producă adevărate catastrofe pe trasee”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Reamintim că, gradul minim de ebrietate este stabilit de la 0,15 până la 0,30 mg/l în aerul pur expirat, iar pentru stare avansată de ebrietate este considerat în cazul depăşirii de 0,30 mg/l în aerul pur expirat.

Inspectoratul General al Poliției reamintește conducătorilor auto să fie prudenți și să își asume orice acțiune: „Extrem de importantă este și implicarea prietenilor, familiei, vecinilor  la descurajarea șoferilor care au intenția de a urca la volan, după ce au consumat alcool”.

Potrivit legii, șoferii care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de substanţe narcotice, pot fi amendați cu până la 500 unităţi convenţionale (25 mii de lei) sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore. În ambele cazuri vor fi privați de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!