/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Înregistrarea candidaților Năstase, Sandu, Usatîi, Țîcu și Chirtoacă - contestată în judecată

missing
06 septembrie 2020, ora 18:06

Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Kalinin, căruia i-a fost interzisă înregistrarea de către CEC a depus cerere în judecată prin care cere anularea înregistrării lui Chirtoacă, Candu, Năstase, Sandu, Țîcu, Deliu și Usatîi.

Kalinin susține că CEC a respins cererea de înregistrare pe motivul că procedura și constituirea grupului de inițiativă nu au fost realizate cu respectarea cerințelor legale stabilite în acest sens.

În același timp, Kalinin susține că și procedura de desemnare a candidaților Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu, Andrian Candu, Maia Sandu, Andrei Năstase, Renato Usatîi, Tudor Deliu la funcția de Președinte al Republicii Moldova și constituirea grupelor de inițiativă au fost realizate cu încălcarea cerințelor legale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram