Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Kalinin, căruia i-a fost interzisă înregistrarea de către CEC a depus cerere în judecată prin care cere anularea înregistrării lui Chirtoacă, Candu, Năstase, Sandu, Țîcu, Deliu și Usatîi.

Kalinin susține că CEC a respins cererea de înregistrare pe motivul că procedura și constituirea grupului de inițiativă nu au fost realizate cu respectarea cerințelor legale stabilite în acest sens.

În același timp, Kalinin susține că și procedura de desemnare a candidaților Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu, Andrian Candu, Maia Sandu, Andrei Năstase, Renato Usatîi, Tudor Deliu la funcția de Președinte al Republicii Moldova și constituirea grupelor de inițiativă au fost realizate cu încălcarea cerințelor legale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!