Profesorii și medicii ruși nu au încredere în vaccinul anti- Covid Sputnik-V. Aceștia ar trebui să fie printre primii angajaţi imunizaţi cu noul vaccin. Însă mulți dintre ei se tem, transmite CNN.

Autoritățile din Rusia au ales profesorii și medicii ca angajaţi cheie care să se vaccineze cu Sputnik-V, chiar înainte de finalizarea fazelor 3, care sunt esenţiale. Acest lucru a produs îngrijorare în rândul acestor angajaţi, care nu sunt convinşi de declaraţiile preşedintelui Putin privind eficacitatea vaccinului şi se tem să nu devină nişte cobai umani.

De altfel, un sondaj realizat pe 3.000 de medici a arătat că mai mult de jumătate din medicii ruși nu au încredere în vaccinul anti-Covid. Un sindicat al profesorilor ruși, „Uchitel”, a lansat o petiție online prin care solicita membrilor să respingă vaccinul din motive de siguranță și își exprimă îngrijorarea că vaccinarea, în prezent voluntară, nu ar trebui făcută obligatorie decât dacă studiile clinice sunt complete.

Aproape jumătate dintre ruşi au îndoieli cu privire la vaccin Un medic chirurg de la un spital din nord-estul Moscovei şi-a exprimat îngrijorările cu privire la vaccinul Sputnik-V. Colegii imunologi i-au transmis medicului chirurg să nu utilizeze vaccinul. Acesta a precizat că nu știe când va fi administrat vaccinul la spitalul său, însă foarte puțini dintre colegii săi vor avea curajul să-l refuze.

Dar nu doar medicii și profesorii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la noul vaccin anti-COVID. Sondajele arată că aproximativ jumătate dintre cetățenii ruși au îndoieli cu privire la vaccin, potrivit primarului Moscovei, Serghei Sobyanin. El a adăugat că acum două luni cifra era de aproape 90%. Sobyanin a dezvăluit că a fost vaccinat cu Sputnik-V. Acesta a făcut anunţul la doar câteva momente după ce Rusia și-a publicat datele din studiile clinice de fază 1 și faza 2 în jurnalul medical The Lancet, care sugerează că vaccinul rus are un profil de siguranță bun și nu a produs efecte secundare adverse grave.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!