Diplomatul Victor Chirilă a explicat de ce a refuzat funcția de Ambasador în Franța. Potrivit acestuia, actuala guvernare nu îl reprezintă, iar funcția de ambasador nu ar trebui să fie un mijloc de rezolvare a problemelor personale.

„Adesea sunt întrebat de ce am renunțat la funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Franța. Am spus-o de mai multe ori și o repet și aici pentru a nu mai fi întrebat. Pentru mine funcția de Ambasador înseamnă demnitate, ea nu este un mijloc de a-mi rezolva problemele personale, ea nu este o funcție pentru a-mi etala importanta, ea nu este o funcție de dragul funcției”, a scris diplomatul pe pagina sa de Facobook.

Pentru mine funcția de Ambasador înseamnă autoritate morală în slujba statului, probitatea căreia e definită nu doar de experiența și calitățile tale personale, dar mai presus de orice de armonia, onestitatea între principiile și valorile tale personale, și ale guvernarii care te-a ales să o reprezinți în statul respectiv. Pe mine Dodon și guvernele sale nu mă reprezintă, iar valorile și principiile lor sunt contrare crezului meu, anume aceasta m-a determinat să renunț la funcția de Ambasador în Franța. Nu există demnitate fără autoritate morală. Punct”, a conchis Victor Chirila.

Amintim că, președintele Asociației de Politică Externă, Victor Chirilă, a fost înaintat în 2019 la funcția de ambasador al Republicii Moldova în Franța. Acesta primise deja agrementul autorităților de la Paris, însă s-a retras după ce a fost demis Guvernul Sandu.

Atunci Victor Chirilă și-a anunțat decizia pe Facebook și a motivat că nu mai vrea să fie ambasador din cauza „incertitudinii care planează asupra viitorului curs al politicii externe”, după căderea Guvernului Sandu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!