/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un diplomat explică de ce a refuzat funcția de Ambasador în Franța: „Această guvernare nu mă reprezintă”

06 septembrie 2020, ora 14:31

Diplomatul Victor Chirilă a explicat de ce a refuzat funcția de Ambasador în Franța. Potrivit acestuia, actuala guvernare nu îl reprezintă, iar funcția de ambasador nu ar trebui să fie un mijloc de rezolvare a problemelor personale.

„Adesea sunt întrebat de ce am renunțat la funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Franța. Am spus-o de mai multe ori și o repet și aici pentru a nu mai fi întrebat. Pentru mine funcția de Ambasador înseamnă demnitate, ea nu este un mijloc de a-mi rezolva problemele personale, ea nu este o funcție pentru a-mi etala importanta, ea nu este o funcție de dragul funcției”, a scris diplomatul pe pagina sa de Facobook.

Pentru mine funcția de Ambasador înseamnă autoritate morală în slujba statului, probitatea căreia e definită nu doar de experiența și calitățile tale personale, dar mai presus de orice de armonia, onestitatea între principiile și valorile tale personale, și ale guvernarii care te-a ales să o reprezinți în statul respectiv. Pe mine Dodon și guvernele sale nu mă reprezintă, iar valorile și principiile lor sunt contrare crezului meu, anume aceasta m-a determinat să renunț la funcția de Ambasador în Franța. Nu există demnitate fără autoritate morală. Punct”, a conchis Victor Chirila.

Amintim că, președintele Asociației de Politică Externă, Victor Chirilă, a fost înaintat în 2019 la funcția de ambasador al Republicii Moldova în Franța. Acesta primise deja agrementul autorităților de la Paris, însă s-a retras după ce a fost demis Guvernul Sandu.

Atunci Victor Chirilă și-a anunțat decizia pe Facebook și a motivat că nu mai vrea să fie ambasador din cauza „incertitudinii care planează asupra viitorului curs al politicii externe”, după căderea Guvernului Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram