Mai mulți părinți din Capitală solicită Ministerului Educației ca lecțiile să se desfășoare doar în regim online. Despre aceasta a declarat viceprimara Angela Cutasevici, în cadrul ședinței de astăzi, 7 septembrie, a Primăriei Chișinău. 

Potrivit acesteia, dificultățile întâmpinate de administrația instituțiilor de învățământ sunt următoarele:

– Refuzul părinților de a semna declarația pe propria răspundere;
– Refuzul de a supune copilul termometriei;
– Nemulțumirea părinților față de organizarea procesului cu prezența fizică a tuturor copiilor.
– Solicitarea unora ca lecțiile să fie desfășurate doar în regim online.

„În acest sens se colectează acum mai multe solicitări care le expediem la Ministerul Educației, ca să vedem care va fi modul de organizare a procesului educațional pentru acești copii”, a spus Angela Cutasevici.

Viceprimara a menționat că realizarea triajului epidemiologic tot este o problemă. „Se întâmplă că sunt rețineri pe parcursul triajului și lecțiile pot începe cu întârziere”, a menționat funcționara.

În municipiul Chișinău a fost reluată activitatea în 148 de instituții de învățământ. Conform modelului întâi sunt în activitate 35 de instituții, unde prezența fizică este de 100% la școală și într-un singur schimb.

Modelul doi – 13 instituții, presupune învățarea în două schimburi. Modelul trei – învățarea combinată, nu este reprezentat de nicio instituție. Modelul patru – două instituții, presupune învățarea de tip hibrid, atunci când clasa este împărțită în două grupuri. O parte din elevi învață la școală, iar altă parte, concomitent, se află acasă.

Două instituții aplică învățarea alternativă, ceea ce înseamnă că clasa este împărțită în două schimburi, pe rând, timp de o săptămână vin și învață în școală un grup de copii, ceilalți online și după aceea se schimbă. Acest model a stârnit mai multe nemulțumiri, de aceea unii directori și-au propus ca să excludă această formă de organizare și alternarea de prezență fizică să fie mai frecventă, nu pe săptămâni.

Modelul șase – două instituții, presupune învățarea la distanță, inclusiv online. Modelul șapte – 94 de instituții, presupune învățarea mixtă prin îmbinarea a două sau trei modele.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!