/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Mai mulți părinți din Capitală solicită Ministerului Educației ca lecțiile să se desfășoare doar în regim online

missing
07 septembrie 2020, ora 11:07

Mai mulți părinți din Capitală solicită Ministerului Educației ca lecțiile să se desfășoare doar în regim online. Despre aceasta a declarat viceprimara Angela Cutasevici, în cadrul ședinței de astăzi, 7 septembrie, a Primăriei Chișinău. 

Potrivit acesteia, dificultățile întâmpinate de administrația instituțiilor de învățământ sunt următoarele:

– Refuzul părinților de a semna declarația pe propria răspundere;
– Refuzul de a supune copilul termometriei;
– Nemulțumirea părinților față de organizarea procesului cu prezența fizică a tuturor copiilor.
– Solicitarea unora ca lecțiile să fie desfășurate doar în regim online.

„În acest sens se colectează acum mai multe solicitări care le expediem la Ministerul Educației, ca să vedem care va fi modul de organizare a procesului educațional pentru acești copii”, a spus Angela Cutasevici.

Viceprimara a menționat că realizarea triajului epidemiologic tot este o problemă. „Se întâmplă că sunt rețineri pe parcursul triajului și lecțiile pot începe cu întârziere”, a menționat funcționara.

În municipiul Chișinău a fost reluată activitatea în 148 de instituții de învățământ. Conform modelului întâi sunt în activitate 35 de instituții, unde prezența fizică este de 100% la școală și într-un singur schimb.

Modelul doi – 13 instituții, presupune învățarea în două schimburi. Modelul trei – învățarea combinată, nu este reprezentat de nicio instituție. Modelul patru – două instituții, presupune învățarea de tip hibrid, atunci când clasa este împărțită în două grupuri. O parte din elevi învață la școală, iar altă parte, concomitent, se află acasă.

Două instituții aplică învățarea alternativă, ceea ce înseamnă că clasa este împărțită în două schimburi, pe rând, timp de o săptămână vin și învață în școală un grup de copii, ceilalți online și după aceea se schimbă. Acest model a stârnit mai multe nemulțumiri, de aceea unii directori și-au propus ca să excludă această formă de organizare și alternarea de prezență fizică să fie mai frecventă, nu pe săptămâni.

Modelul șase – două instituții, presupune învățarea la distanță, inclusiv online. Modelul șapte – 94 de instituții, presupune învățarea mixtă prin îmbinarea a două sau trei modele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram