Pilotul francez Piere Gasly a avut norocul să câştige în Italia, în cadrul Marelui Premiu de la Monza, aceasta fiind prima sa victorie în Formula 1. S-a întâmplat după un restart al cursei, dar şi după o serie de momente de presiune din partea lui Carlos Sainz.

Aşa s-a făcut că pilotul echipei Alpha Tauri a câştigat nu numai a 70-a cursă organizată pe circuitul italian (cele mai multe pentru vreun circuit de F1), ci şi a adus victoria pentru echipa sa care este originară din Italia. De asemenea, a fost primul triumf pentru un pilot francez din 1996.

De notat că Autodromo Nazionale Monza a fost construit în anul 1922 timp de 110 zile şi este unul dintre primele circuite din lume pe care se organizează permanent evenimente sportive. Citeşte articolul mai departe şi vezi cele mai tari momente ale cursei, pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!