Șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, susține că pandemia de COVID-19 a luat viața „celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”. Nicolae Furtună s-a referit la pacienții care aveau, concomitent cu coronavirus, și boli cum ar fi cancerul, diabetul zaharat sau patologii cardiovasculare.

„Comorbiditățile și infecția COVID sunt antagoniste. Patologia cardiovasculară predomină, oamenii cu diabet zaharat sunt vulnerabile, de când spunem noi că obezitatea este factor de risc pentru maladiile netransmisibile şi pentru alte maladii. În COVID, obezitatea a jucat un rol decisiv. Mai mult de o treime din persoanele care au decedat aveau diferit grad de obezitate. Din COVID trebuia să facem multe concluzii, inclusiv astea. Nenorocul nostru a fost cu COVID-ul. Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur.  Oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, cu patologii cardiovasculare ireversibile decompensate. Iată că acest lucru s-a întâmplat şi în Italia, şi în Franţa, din nefericire, şi în Republica Moldova”, a declarat Nicolae Furtună la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Amintim că în Republica Moldova numărul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns la 1074. Totodată, peste 40 de mii de oameni s-au infectat de la începutul pandemiei.

11 persoane au decedat din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!