Medicii de la clinica din Berlin „Charite” anunță că l-au scos treptat pe Alexei Navalnîi din coma medicamentoasă în care se afla și l-au deconectat de la ventilator. Potrivit instituției, Navalinîi a început să reacționeze la apelurile altora.

Totodată, medicii spun că este prea devreme pentru a evalua potențialele efecte pe termen lung ale otrăvirii.

Într-un mesaj al clinicii, se spune că medicii curanți sunt în strâns contact cu soția domnului Navalnîi, iar în urma consultărilor cu aceasta, Charité este sigură că decizia de a face publice detaliile stării pacientului ar fi în conformitate cu dorințele sale.

Alexei Navalnîi este în comă din 20 august. Acestuia i s-a făcut rău în timpul zborului la bordul avionului Tomsk-Moscova, după care linia a aterizat urgent la Omsk, unde politicianul a fost internat. Două zile mai târziu a fost dus la clinica Charite din Berlin.

Pe 2 septembrie, autoritățile germane au anunțat că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent nervos din grupul Novichok.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!