Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat, în premieră, importul a unui lot de Remdesivir, care este primul medicament autorizat în SUA și UE pentru tratamentul COVID-19. O dispoziție în acest sens a fost semnată de directorul instituției, Eremei Priseajniuc, la 8 septembrie.

Lotul de medicament Remdesivir (denumirea comercială Covifor), va fi livrat în Republica Moldova în termen de 10-20 zile, de distribuitorul farmaceutic “Dita EstFarm” SRL., în cantitate de circa 2000 flacoane.

În Republica Moldova, preparatul Remdesivir este prevăzut în Protocolul clinic național provizoriu “Infecția cu coronavirus de tip nou”, utilizat în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS COV-2.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 40 055 cazuri, potrivit datelor prezentate la 7 septembrie. Numărul deceselor este de 1074.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!