/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Agenția Medicamentului a autorizat importul unui preparat pentru tratamentul Covid-19

missing
08 septembrie 2020, ora 12:38

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat, în premieră, importul a unui lot de Remdesivir, care este primul medicament autorizat în SUA și UE pentru tratamentul COVID-19. O dispoziție în acest sens a fost semnată de directorul instituției, Eremei Priseajniuc, la 8 septembrie.

Lotul de medicament Remdesivir (denumirea comercială Covifor), va fi livrat în Republica Moldova în termen de 10-20 zile, de distribuitorul farmaceutic “Dita EstFarm” SRL., în cantitate de circa 2000 flacoane.

În Republica Moldova, preparatul Remdesivir este prevăzut în Protocolul clinic național provizoriu “Infecția cu coronavirus de tip nou”, utilizat în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS COV-2.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 40 055 cazuri, potrivit datelor prezentate la 7 septembrie. Numărul deceselor este de 1074.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram