Membrii Consiliului Superior al Magistraturii s-au întrunit astăzi, 8 septembrie, în ședință. Pe ordinea de zi au fost incluse 11 subiecte.

CSM a aprobat mai multe dintre acestea, printre ele cel cu privire la cererile unor judecători și candidați la funcția de judecător de remitere a materialelor Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor și Comisiei unice a INJ pentru o eventuală promovare în funcție. Printre candidații la funcția de magistrat se regăsește și Cristina Bancu, avocata fostului premier al țării, Vlad Filat.

De asemenea, CSM a decis să aprobe cererea magistratei Maria Ganganu cu privire la transferul acesteia de la sediul Leova la sediul central al Judecătoriei Cimișlia.

A fost aprobat subiectul Cu privire la demersul Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, referitor la desemnarea unui reprezentant al CSM în calitate de membru permanent al Comitetului de Conducere în cadrul Proiectului „Acțiune împotriva Corupției în Republica Moldova”. Drept reprezentant al CSM a fost propus Petru Moraru.

De asemenea, membrii Consiliului au aprobat subiectul cu privire la demersul președintelui interimar al Curții de Apel Bălți, Ion Talpa, referitor la conferirea titlului onorific „Veteran al sistemului judiciar” unui judecător.

Totodată, CSM a decis să acorde grade calificare unor judecători. Majoritatea sunt magistrați de la Curtea de Apel Chișinău. Consiliul a aprobat, de asemenea, proiectul cu privire la cererea lui Valentin Verejan privind încetarea raporturilor de muncă în legătură cu expirarea mandatului de inspector-judecător și achitarea îndemnizației unice.

Săptămâna trecută, membrii CSM nu s-au putut întruni în ședință deoarece nu au reușit să ajungă la un numitor comun în ceea ce privește ordinea de zi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!