Liderul Partidului „Pro Moldova” Andrian Candu este de părere că Fondul Monetar Internațional (FMI) a renunțat să mai pună pe agendă Republica Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, astăzi, 8 septembrie. 

„Unii spun că Fondul Monetar Internațional a renunțat să mai pună pe ordinea de zi subiectul Republica Moldova, luând în considerație cele ce se întâmplă în sectorul bancar și atacurile la Banca Națională…Asta a pus jar pe cei de la FMI, nu este o chestie confirmată, dar se discută în clasa politică și între profesioniști că FMI într-un fel a pus cruce pe Republica Moldova, pentru acest an și pentru această Guvernare”, a declarat alesul poporului.

Andrian Candu este de părere că tot ce se întâmplă la ora actuală cu sistemul bancar „și cu aceste atacuri ale justiției sau ale Procuraturii” nu se acceptă. „Investitorii pot pleca și va fi un efect dublu negativ pentru economia Republicii Moldova”, a spus deputatul.

Menționăm că, Procuratura a finalizat urmărirea penală în privința fraudei bancare ce vizează Victoriabank, iar dosarul va fi trimis în scurt timp în judecată. Procurorul general Alexandru Stoianoglo a spus în acest context că fosta președintă a Consiliului de administrație e cercetată în stare de libertate.

Potrivit Procuraturii Generale, rechizitoriul conține 40 de volume, iar fosta președintă a Consiliul de administrație e acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari.

Stoianoglo a mai subliniat că furtul miliardului a fost posibil din cauza fostei conduceri a Băncii Naționale a Moldovei (BNM) și că beneficiarul final al furtului este nimeni altul decât fostul lider al democraților, Vladimir Plahotniuc.

 

 

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!