/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Candu: Se discută că FMI a pus cruce pe Republica Moldova

08 septembrie 2020, ora 20:36

Liderul Partidului „Pro Moldova” Andrian Candu este de părere că Fondul Monetar Internațional (FMI) a renunțat să mai pună pe agendă Republica Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, astăzi, 8 septembrie. 

„Unii spun că Fondul Monetar Internațional a renunțat să mai pună pe ordinea de zi subiectul Republica Moldova, luând în considerație cele ce se întâmplă în sectorul bancar și atacurile la Banca Națională…Asta a pus jar pe cei de la FMI, nu este o chestie confirmată, dar se discută în clasa politică și între profesioniști că FMI într-un fel a pus cruce pe Republica Moldova, pentru acest an și pentru această Guvernare”, a declarat alesul poporului.

Andrian Candu este de părere că tot ce se întâmplă la ora actuală cu sistemul bancar „și cu aceste atacuri ale justiției sau ale Procuraturii” nu se acceptă. „Investitorii pot pleca și va fi un efect dublu negativ pentru economia Republicii Moldova”, a spus deputatul.

Menționăm că, Procuratura a finalizat urmărirea penală în privința fraudei bancare ce vizează Victoriabank, iar dosarul va fi trimis în scurt timp în judecată. Procurorul general Alexandru Stoianoglo a spus în acest context că fosta președintă a Consiliului de administrație e cercetată în stare de libertate.

Potrivit Procuraturii Generale, rechizitoriul conține 40 de volume, iar fosta președintă a Consiliul de administrație e acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari.

Stoianoglo a mai subliniat că furtul miliardului a fost posibil din cauza fostei conduceri a Băncii Naționale a Moldovei (BNM) și că beneficiarul final al furtului este nimeni altul decât fostul lider al democraților, Vladimir Plahotniuc.

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram