/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Funcția de director CNAM ar putea deveni inamovibilă pe perioada mandatului. Proiectul propus spre dezbateri

missing
08 septembrie 2020, ora 19:10

Funcția directorului Companiei Naționale de Asigurări în Medicină ar putea deveni inamovibilă, ceea ce înseamnă că pe perioada mandatului nu va putea fi demis. Un proiect de modificare a hotărârii privind statutul CNAM este prezentat pentru dezbateri publice.

Directorul general al Companiei este numit în funcţie de către Guvern pentru un mandat de 4 ani, în conformitate cu prevederile Legii cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, nr.199/2010, și este inamovibil pe perioada exercitării mandatului”, se arată în document.

În document se propun mai multe modificări în ceea ce ține de consiliul de administrație a CNAM, inclusiv reorganizarea mai multor subdiviziuni.

Autorii proiectului doresc diminuarea numărului de în consiliul de administrație și „instituirea reglementărilor ce ar consolida stabilitatea mandatului de director general al CNAM.

În proiect este prevăzută constituirea conducerii CNAM, fiind concomitent propuse spre reglementare, cu intenții obiective și justificative, prevederi ce ar consolida stabilitatea mandatului de director general al CNAM și a climatului psiho-emoțional în colectiv”, se spune în nota informativă.

Amintim că actualmente director la CNAM este democrata Valentina Buliga.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram