Funcția directorului Companiei Naționale de Asigurări în Medicină ar putea deveni inamovibilă, ceea ce înseamnă că pe perioada mandatului nu va putea fi demis. Un proiect de modificare a hotărârii privind statutul CNAM este prezentat pentru dezbateri publice.

Directorul general al Companiei este numit în funcţie de către Guvern pentru un mandat de 4 ani, în conformitate cu prevederile Legii cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, nr.199/2010, și este inamovibil pe perioada exercitării mandatului”, se arată în document.

În document se propun mai multe modificări în ceea ce ține de consiliul de administrație a CNAM, inclusiv reorganizarea mai multor subdiviziuni.

Autorii proiectului doresc diminuarea numărului de în consiliul de administrație și „instituirea reglementărilor ce ar consolida stabilitatea mandatului de director general al CNAM.

În proiect este prevăzută constituirea conducerii CNAM, fiind concomitent propuse spre reglementare, cu intenții obiective și justificative, prevederi ce ar consolida stabilitatea mandatului de director general al CNAM și a climatului psiho-emoțional în colectiv”, se spune în nota informativă.

Amintim că actualmente director la CNAM este democrata Valentina Buliga.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!