Tariful la gazele naturale pentru consumătorii finali s-ar putea ieftini cu 8%. Despre asta a anunțat directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, marți, 8 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă.

Vadim Ceban, director Moldovagaz:Nu va fi de proporții mari. Cred că undeva în intervalul 7 – 10 la sută. Avem devieri care nu ne permit să mergem cu majorări. Înțeleg că toți vor 20 – 25%, dar nu este posibil”.

Potrivit directorului Moldovagaz, Vadim Ceban, în perioada celui de-al patrulea cvartal al anului 2020, tariful la gaz pentru consumatorii finali s-ar putea ieftini cu 8%. Prețul mediu pe care îl va achita Republica Moldova pentru gazul natural în anul 2020 va fi cu aproximativ 30 de dolari mai mic decât cel prognozat, iar estimările arată că acesta ar putea să scadă și în continuare, dar o eventuală reducere a tarifului pentru consumatori nu va depăși 10%”.

Totodată, Vadim Ceban a mai declarat că „în prezent sunt purtate negocieri cu Gazprom în vederea semnării unui contract de livrare a gazului pe un termen de trei ani”.

În prezent, Rrepublica Moldova cumpără gaz cu un preț mediu de 145$ pentru 1000 de metri cubi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!