/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Moldovagaz: Tarifele la gazele naturale s-ar putea ieftini cu 8%, în această toamnă

missing
08 septembrie 2020, ora 12:35

Tariful la gazele naturale pentru consumătorii finali s-ar putea ieftini cu 8%. Despre asta a anunțat directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, marți, 8 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă.

Vadim Ceban, director Moldovagaz:Nu va fi de proporții mari. Cred că undeva în intervalul 7 – 10 la sută. Avem devieri care nu ne permit să mergem cu majorări. Înțeleg că toți vor 20 – 25%, dar nu este posibil”.

Potrivit directorului Moldovagaz, Vadim Ceban, în perioada celui de-al patrulea cvartal al anului 2020, tariful la gaz pentru consumatorii finali s-ar putea ieftini cu 8%. Prețul mediu pe care îl va achita Republica Moldova pentru gazul natural în anul 2020 va fi cu aproximativ 30 de dolari mai mic decât cel prognozat, iar estimările arată că acesta ar putea să scadă și în continuare, dar o eventuală reducere a tarifului pentru consumatori nu va depăși 10%”.

Totodată, Vadim Ceban a mai declarat că „în prezent sunt purtate negocieri cu Gazprom în vederea semnării unui contract de livrare a gazului pe un termen de trei ani”.

În prezent, Rrepublica Moldova cumpără gaz cu un preț mediu de 145$ pentru 1000 de metri cubi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram