/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Slusari cere subvenții de 400 milioane de lei pentru agricultori. A identificat și sursa de unde ar putea fi luați banii

missing
08 septembrie 2020, ora 15:23

Majorarea fondului de subvenționare pentru agricultori cu 400 milioane de lei, prelungirea programului de rambursare TVA până la 30 septembrie 2021 și moratoriu de la controalele fiscale până la 30 septembrie 2021. Asta vrea pentru agricultori vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă.

Mai mult, Slusari spune că a identificat și sursa de unde ar putea fi luați banii.

„Am pregătit un șir de amendamente, am identificat și sursa de unde am putea lua banii. Nu din programele sociale. Noi avem o mare restanță la capitolul executării lucrărilor programului drumuri bune. Am văzut în aceste trei săptămâni și calitatea acestor drumuri. Chiar și datele oficiale arată că proiectul drumuri bune este executat în raport de 40 la sută și nu e nicio garanție că până la sfârșit de an toate lucrările planificate vor fi îndeplinite. Chiar dacă ele vor fi îndeplinite achitarea lor va fi în ianuarie, februarie din sursele bugetului anului viitor. În același timp, dacă agricultorii nu vor fi subvenționați, mai ales cei mici și mijlocii, atunci se va produce o tragedie”, a menționat Slusari.

De asemenea, acesta a declarat că se întâlnește constant cu agriculturii, iar situația este gravă: „Mulți agricultori sunt disperați. Aceștia au rămas singuri cu problemele. În primul rând suferă afacerile mici, holdingurile o duc bine”, a conchis acesta.

Amintim că, în luna august agricultorii au ieșit să protesteze pe traseele din țară. Atunci aceștia au cerut ministerului Agriculturii să acopere pagubele provocate de seceta din acest an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram