Un sediu al opoziției ruse conduse de Alexei Navalnîi, din orașul siberian Novosibirsk, în care se aflau membri ai echipei acestuia a fost atacat de o persoană necunoscută care a aruncat cu un lichid necunoscut pe podea, relatează CNN, scrie digi24.ro.

Camerele de supraveghere din încăpere l-au surprins pe bărbatul mascat care a intrat în cameră pentru o fracțiune de secundă, după care a aruncat cu ce pare a fi o pungă cu un lichid pe podea. Persoanele din sediu, opozanți împotriva regimului lui Vladimir Putin, spun că imediat după incident camera s-a umplut de un miros puternic înțepător.

Trei dintre ei au ajuns la spital cu probleme de respirație, iar informațiile cu privire la starea lor nu au apărut încă.

Incidentul vine în contextul în care Navalnîi, cel mai proeminent opozant al lui Vladimir Putin, este tratat la Berlin după ce a fost otrăvit cu noviciok, un agent neurotoxic care a mai fost folosită și împotriva fostului spion rus Sergei Skripal, în 2018.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!