Comisia Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a aprobat astăzi, în regim de urgență, alte două studii clinice pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19. Tratamentele se vor aplica în Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneagă”.

Potrivit AMDM, studiile clinice se desfășoară în paralel în peste 100 instituții medicale din lume. Acestea sunt lansate la inițiativa companiei americane „Regeneron Pharmaceuticals” Inc., în colaborare cu compania germană de Cercetarea Clinică ARENSIA Exploratory Medicine.

Cercetările medicale menționate au drept scop obținerea unui tratament eficient pentru bolnavii infectați cu Covid-19 (spitalizați), precum și prevenirea infectării persoanelor cu care pacienții infectați au intrat în contact direct. Aproximativ 300 de persoane vor beneficia de tratament gratuit și în mod voluntar.

Începând cu luna iunie curent, AMDM a autorizat 6 studii clinice destinate tratamentului și profilaxiei COVID-19, care sunt efectuate sub supravegherea Comitetului Național de Expertiză Etică a Studiului Clinic pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, precum și cu suportul Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!