De la începutul anului școlar, 13 instituții de învățământ din întreaga țară au fost plasate în carantină. Cauza fiind fie îmbolnăvirea cu COVID-19 în rândul elevilor, fie în rândul profesorilor. Potrivit datelor Ministerului Educației, cele 13 școli sunt din 11 raioane diferite.

Contactată de tv8.md, secretara de stat Ministerului Educației, Natalia Grâu, a precizat că din numărul total de instituții de învățământ, 1236 activează în regim în format fizic. Totodată, 16 instituții activează la distanță. 13 dintre ele activează în regim online din cauza că au fost plasate în carantină. Este vorba despre câte o instituție din raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Cahul, Căușeni, Cimișlia, Drochia, Ocnița, Râșcani și Ungheni și câte două instituții de la Dubăsari și Hâncești.

Aceste instituții sunt în carantină și comisiile teritoriale au stabilit durata până când ele vor fi în carantină”, a precizat Natalia Grâu.

De asemenea, în carantină au fost plasate și 29 de clase aparte din cadrul școlilor. „Vorbim despre trei clase în raionul Anenii Noi, una în Basarabeasca, una în Călărași, patru la Cahul, la Edineț – patru, la Ialoveni – cinci, la Ocnița – două, la Strășeni una și la Ștefan Vodă una. În Chișinău sunt în carantină șapte clase din șapte licee diferite. În total, 29 de clase închise, dar instituțiile respective activează”, a menționat secretara de stat a Ministerului Educației.

Procesul educațional a fost reluat la 1 septembrie, iar instituțiile de învățământ au avut de ales din șapte modele după care să organizeze efecturea orelor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!