Diaspora din Franța cere autorităților de la Chișinău să anuleze obligativitatea carantinei de 14 zile pentru cetățenii moldoveni care revin din „zonele roșii”. Reprezentanții diasporei se plâng că moldovenilor întorși în țară pentru perioade scurte de timp, la ieșirea din R. Moldova, prin aeroport, li se aplică amenzi pentru că nu s-au conformat acestei reguli. Aceștia au expediat o scrisoare premierului Ion Chicu și Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Înțelegem situația pandemică în această perioadă și riscul de infectare cu Covid 19, de aceea venim cu o soluție pentru această situație stringentă a cetățenilor cât și a conducerii. Pe de o parte, nu puteți împedica întoarcerea acasă, la patrie a cetățenilor, pe de altă parte persistă riscul de infecție, dar nici nu puteți obliga aflarea în țară peste 14 zile a celor stabiliți cu traiul peste hotarele R.M”, se menționează în scrisoarea adresată de către diaspora autorităților.

În această situație, diaspora moldovenească din Franța sugerează Guvernului să introducă obligativitatea prezentării testului negativ la Covid – 19 pentru moldovenii veniți din zonele roșii.

„Cetățenii care intră în Republica Moldova pe cale aeriană sau terestră din zonele roșii pentru o perioadă scurtă de timp sunt obligați să prezinte testul negativ la Covid valabil cu 72 de ore până la trecerea frontierei”, subliniază diaspora, care mai subliniază că aceste reguli sunt introduse în toate țările din Europa la intrare în țară din zonele considerate roșii.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!