/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Fostul președinte al Curții Constituționale Mihai Poalelungi a devenit avocat

09 septembrie 2020, ora 15:17

Fostul judecător și președinte al Curții Constituționale Mihai Poalelungi a devenit avocat. Despre aceasta a anunțat Uniunea Avocaților din Moldova, care a prezentat o listă cu alți 75 de proaspeți avocați.

Mihai Poalelungi a fost în fruntea CC în iunie 2019, atunci când Înalta Curte a declarat neconstituțională formarea noii coaliții parlamentare (PSRM și ACUM) și numirea premierului de atunci Maia Sandu și președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, le-a declarat ilegale.

Mihai Poalelungi a deţinut anterior postul de vicepreşedinte la CSJ, iar între anii 2008-2012, cel de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram