/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

PACE s-a adresat în instanță, nemulțumit că nu poate înainta un candidat la prezidențiale. Explicația CEC

missing
09 septembrie 2020, ora 13:38

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) s-a adresat în instanța de judecată pentru că nu a fost înregistrat lista partidelor care își pot înainta un candidat pentru alegerile prezidențiale din acest an. Potrivit membrilor PACE, astfel li s-a lezat dreptul de a participa în scrutinul electoral. Pe de altă parte, Comisia Electorală Centrală susține că pot să-și înainteze candidați formațiunile politice care au fost înaintate înainte de începerea perioadei electorale.

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat astăzi că instanța de judecată a distribuit cazul spre examinare unui judecător care se afla la odihnă. După trei adresări ale reprezentanților partidului, dosarul a fost transferat altor judecători. „Dar nici aici nu s-a oprit istoria, ei nu s-au expus pe fondul cauzei, dar mi-au refuzat această sesizare în litigiul cu CEC pe un motiv inventat, pe care noi credem că, iarăși, a fost făcută la comandă politică”, a spus Cavcaliuc.

Contactată de tv8.md, purtătoarea de cuvânt a CEC, Rodica Sârbu, a menționat că la alegeri pot participa partidele care sunt înregistrate oficial până la începerea perioadei electorale. „CEC solicită Agenției Servicii Publice lista de partide, anterior a solicitat de la Ministerul Justiției. Respectiv, când a fost aprobată hotărârea cu privire la lista partidelor care pot să participe în alegeri, partidul respectiv nu se regăsea pentru că nu era înregistrat la acel moment”, a precizat Rodica Sârbu.

Potrivit ei, CEC nu a fost citată în acest dosar.

La sfârșitul lunii august, CEC a publicat lista partidelor care pot avea un candidat la prezidențiale. Din listă fac parte 48 de formațiuni politice.

CEC a publicat lista partidelor politice care au dreptul să-și înainteze candidat la prezidențiale

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram