/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Sandu susține că PAS are probe care ar demonstra că Dodon intenționează să falsifice alegerile prezidențiale. Reacția șefului statului

missing
09 septembrie 2020, ora 22:30

Maia Sandu, susține că Partidul Acțiune și Solidaritate are probe care ar demonstra că Igor Dodon, candidatul susținut de PSRM, intenționează să falsifice alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Potrivit liderei PAS, Igor Dodon  alocat 2 milioane de euro pentru a cumpăra voturi din regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută de către lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8. De cealaltă parte, Igor Dodon a declarat că „este foarte dur și o bătaie de joc pentru cetățenii din stânga Nistrului când un politician de așa nivel consideră că ei pot fi atât de ușor cumpărați”.

Maia Sandu, candidat PAS:Avem dovezi că Dodon vrea să falsifice înregistrările la CEC prin care să ceară deschiderea mai multor secții de vot din Rusia. O să prezentăm probe. Sunt oameni care nu sunt în Rusia, aceste cereri se fac aici pe loc în R. Moldova în numele unor oameni ar fi plecați în Rusia. E cineva aici care completează aceste formulare. Vom depune plângere pentru că este caz penal atunci când cineva se dă drept altcineva.

Potrivit liderei PAS, Igor Dodon a alocat două milioane de euro pentru a cumpăra voturi din regiunea transnistreană pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Ei se pregătesc să cumpere voturi din Transnistria contra a două milioane de euro. Imaginați-vă câți bani dau ei pentru vot. Noi știm suma, dar nu știm detalierea costurilor. Știu dintr-o sursă sigură și serioasă. Când o să eliberăm instituțiile de sub controlul lui Igor Dodon, o să cerem pornirea unor cercetări și cauze.  Ieri ne-au z zis oamenii că știu cazuri concrete că oamenii din Transnistria votau în câteva secții de vot și nu o singură dată cu listele. Ei votau într-o secție de vot, apoi se mutau mai la vale și din nou votau. Oamenii se lăudau că au făcut 800 de lei într-o zi votând”.

De cealaltă parte candidatul susținut de PSRM la alegerile prezidențiale, Igor Dodon a menționat că „Este foarte dur și o bătaie de joc pentru cetățenii din stânga Nistrului când un politician de așa nivel consideră că ei pot fi atât de ușor cumpărați. Din Strășeni sau Călărași, unde Maia Sandu are mai multe voturi, nu poți cumpăra, dar în regiunea transnistreană poți? E aberație. Nimeni nu va întreprinde asemenea acțiuni”. Declarația a fost făcută de către Igor Dodon la „Primul în Moldova”.

Totodată, Igor Dodon a mai menționat că diferența de voturi în acest an dintre candidații care vor accede în turul II al alegerilor prezidențiale va fi de 100-200 de mii de voturi.

Miercuri, 9 septembrie, Igor Dodon și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale. Ulterior, candidatul susținut de PSRM la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Igor Dodon a declarat că nu va participa la dezbaterile electorale de la posturile TV și nici nu va avea panouri publicitare.

Alegerile prezidențiale din acest se vor desfășura pe 1 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram