/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Nici nu s-au deschis bine că deja s-au și închis. 13 instituții din întreaga țară au fost plasate în carantină

missing
09 septembrie 2020, ora 21:14

Nici nu s-au deschis bine că deja s-au și închis. Vorbim despre școlile din întreaga țara, care, la o săptămână de la deschidere, au fost plasate în carantină din cauza îmbolnăvirilor cu COVID în rândul elevilor și a profesorilor. Potrivit Ministerului Educației, 13 instituții de învățământ, au fost plasate în carantină. Este și cazul liceului din Hâncești, unde fiecare a treia clasă este în izolare.

La liceul Mihail Sadoveanu, din Hâncești, din cele 38 de clase existente, de astăzi, 14 au fost plasate în carantină. Asta după ce două profesoare ale liceului au fost testate pozitiv la COVID-19.

LIDIA PODGORNEAC, DIRECTOAREA LICEULUI:Dumnealor se tratează acasă? Acasă se tratează, la supravegherea medicului, iar clasele cu care au interacționat sunt trimise în carantină. Noi am primit informația în jurul orei 5, am făcut legătura cu direcția învățământ, ne-am consultat, am contactat diriginții, le-am spus care sunt clasele care de astăzi trec în online”.

VALENTINA TONU, DIRECȚIA EDUCAȚIE, HÂNCEȘTI:S-au lăsat măsurile prompt de dezinfectare, de izolare a acelor elevi care au avut contact nemijlocit cu doamnele profesoare pentru care s-a confirmat pozitiv testul de COVID-19”.

Este vorba despre o învățătoare de la ciclul primar și o profesoară de liceu, despre care administrația școlii nu ne-a oferit prea multe detalii. Odată cu confirmarea cazurilor de infecție, orele nu au fost suspendate, iar profesoarele continuă să predea de acasă.

VALENTINA TONU, DIRECȚIA EDUCAȚIE, HÂNCEȘTI:Deja starea de sănătate va fi monitorizată în continuare și se va stabili. Ori vor interveni modificări în orar, ori lecțiile doamnelor vor fi substituite prin alte cadre didactice”.

De la începutul anului de studii, 44 de școli din raionul Hâncești și-au deschis ușile pentru elevi și profesori, din cele 46 de instituții existente.

VALENTINA TONU, DIRECȚIA EDUCAȚIE, HÂNCEȘTI:Chiar de la 1 septembrie, 2 instituții s-au găsit în carantină. Vorbim despre gimnaziul „Sergiu Andreev” din Cioara și gimnaziul „Sergiu Anisei” din Negrea. Pentru instituția din Negrea, au fost plasați în izolare cei de la treapta de gimnaziu”.

Școli închise sau clase aflate în izolare sunt nu doar la Hâncești. Potrivit Ministerului Educației, de la începutul anului, 13 instituții au fost plasate în carantină din cauza infecțiilor în rândul elevilor sau a profesorilor.

NATALIA GRÂU, SECRETAR DE STAT, MINISTERUL EDUCAȚIEI:Vorbim de câte o instituție din raioanele Anenii-Noi, Basarabeasca, Cahul, Cimișlia, Drochia, Ocnița, Râșcani și Ungheni și câte două instituții de la Dubăsari și de la Hâncești”.

De asemenea, în izolare au fost plasate și 29 de clase din școlile din întreaga țară. În Chișinău, avem șapte clase din șapte instituții, care sunt în carantină și învață de la distanță. Tot aici mai avem instituții care au trecut, sută la sută, la învățământul online. Este și cazul liceului privat Socrate, unde până la 1 septembrie au fost mai multe cazuri de infectare. Astfel, elevii tuturor claselor studiază de acasă, ne-au spus cei de la direcția municipală Educație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram