Război în Ucraina, ziua 171: Cinci morți în bombardamentul de la Donețk. Apelul autorităților din Energodar

social

Avocații din Rusia ai lui Plahotniuc cer ca oligarhul să fie scos din căutare internațională

10 septembrie 2020, ora 15:12
Distribuie:

Avocații din Federația Rusă ai lui Vladimir Plahotniuc cer ca fostul lider al democraților să fie scos din căutare internațională. Potrivit apărării, decizia autorităților ruse de a-l căuta la nivel internațional pe Plahotniuc, supectat în Rusia că ar fi organizatorul tentativei de asasinat a primarului de la Bălți, Renato Usatîi, are la bază un substrat politic. 

Asta în situația în care, spune avocata din Rusia Daria Constantinova, Interpol a refuzat să îl includă pe Vlad Plahotniuc în lista celor aflați în căutare anume pentru că dosarul ar fi unul politic, scrie Kommersant.ru.

Curtea Supremă a cerut materialele dosarului pentru a le investiga.

Am cerut un comentariu de la Biroul de Avocați de la Chișinău ai lui Vladimir Plahotniuc. Vladislav Roșcam unul dintre apărătorii acestuia ne-a declarat că nu va face nicio declarație legată de acest subiect.

Vlad Plahotniuc mai este cercetat în Rusia într-un dosar pentru trafic de droguri și spălare de bani.

Fostul politician a fost dat în căutare internațională și de autoritățile de la Chișinău. În prezent, acesta s-ar afla în SUA, la Miami.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram