Avocații din Federația Rusă ai lui Vladimir Plahotniuc cer ca fostul lider al democraților să fie scos din căutare internațională. Potrivit apărării, decizia autorităților ruse de a-l căuta la nivel internațional pe Plahotniuc, supectat în Rusia că ar fi organizatorul tentativei de asasinat a primarului de la Bălți, Renato Usatîi, are la bază un substrat politic. 

Asta în situația în care, spune avocata din Rusia Daria Constantinova, Interpol a refuzat să îl includă pe Vlad Plahotniuc în lista celor aflați în căutare anume pentru că dosarul ar fi unul politic, scrie Kommersant.ru.

Curtea Supremă a cerut materialele dosarului pentru a le investiga.

Am cerut un comentariu de la Biroul de Avocați de la Chișinău ai lui Vladimir Plahotniuc. Vladislav Roșcam unul dintre apărătorii acestuia ne-a declarat că nu va face nicio declarație legată de acest subiect.

Vlad Plahotniuc mai este cercetat în Rusia într-un dosar pentru trafic de droguri și spălare de bani.

Fostul politician a fost dat în căutare internațională și de autoritățile de la Chișinău. În prezent, acesta s-ar afla în SUA, la Miami.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!