Peste 30 de mii de țigarete și dispozitive de încălzire a tutunului au fost depistate de vameșii de la Giurgiulești, asistați de câinele specializat, în pereții laterali ai unui autocamion, care transporta mărfuri în regim de tranzit din Federația Rusă în Bulgaria.

Cazul a fost înregistrat la ieșire din țară. Fiind întrebat dacă în vehicul sunt și alte bunuri decât cele indicate în documente, bărbatul a afirmat că nu are nimic de declarat.

În cadrul controlului de specialitate, vameșii au redirecționat mijlocul de transport spre scanare, implicând și câinele de serviciu. Analizând imaginile, angajații Serviciului Vamal au observat niște obiecte suspecte în pereții laterali ai cap-tractorului.

Suspiciunile vameșilor au fost confirmate după ce aceștia au demontat spațiile menționate, din care au extras 30 de mii de țigarete de marca Heets și 30 de dispozitive de încălzire a tutunului. Conform informațiilor preliminare, acestea urmau să fie comercializate pe piața neagră din UE.

Ca urmare, autocamionul a fost indisponibilizat, iar bunurile au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările continuă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

Foto: Serviciul Vamal

Foto: Serviciul Vamal

Foto: Serviciul Vamal

Foto: Serviciul Vamal

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!