După ce ieri și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din toamnă, astăzi Igor Dodon și-a reluat vizitele prin țară. Deși zilnic în republică sunt atestate sute de cazuri noi de coronavirus, cel mai des, la întâlnirile cu cetățenii, șeful statului nu ține cont de restricții. Nu poartă masca de protecție în spații închise și nu respectă distanța socială. 

„După o mică pauză, îmi reiau vizitele de lucru prin țară. În agenda de astăzi trei raioane de la nordul Moldovei: Florești, Drochia și Sîngerei”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

În Drochia, Igor Dodon a avut o întrevedere cu președintele raionului, Alexei Vasilean și cu alți funcționari raionali. Nici președintele țării, nici cel de raion nu au purtat mască.

Foto: Facebook/ Igor Dodon

A vizitat o familie și s-a jucat cu copilul acesteia, evident fără măsuri de protecție

Foto: Facebook/ Igor Dodon

A fost la Biserica „Acoperămîntul Maicii Domnului” din satul Miciurin unde tot nu a purtat mască

Foto: Captură video Facebook/ Igor Dodon

A mers la Gimnaziul „Viorel Cantemir” din satul Sofia. A intrat într-o sală de clasă, a stat aproape de elevi și tot fără mască, deși în sălile de curs aceasta este un element obligatoriu 

Foto: Captură video Facebook/ Igor Dodon

În toate cele patru cazuri Igor Dodon nu a ținut cont de măsurile de profilaxie. Nu a respectat distanța socială și nu a purtat mască de protecție în spații închise, chiar dacă asta prevede hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Solicitată pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a președintelui, Carmena Sterpu, nu ne-a răspuns la telefon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!