Gest admirabil din partea Ambasadei Uniunii Europene la Chișinău. Instituția municipală de învățământ, cu profil special nr. 12 din Capitală, a beneficiat de o donație sub formă de echipamente de protecție, din partea diplomaților. 

Potrivit Primăriei Chișinău, donarea a avut loc în cadrul instituției educaționale, iar lotul conține 150 de măști destinate copiilor cu probleme de auz din clasele gimnaziale și cadrelor didactice. Măștile de protecție sunt reutilizabile și facilitează comunicarea dintre profesor și copil sau alte persoane, datorită faptului că sunt transparente în zona cavitații bucale.

Prezentă la eveniment, viceprimara municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a mulțumit ambasadorului UE Peter Michalko pentru suportul oferit, menționând că prin aceste acțiuni este asigurat dreptul la educație pentru acești copii cu necesități speciale.

„Comunicarea este foarte importantă într-o societate. Aceste măști îi va ajuta mult pe pedagogi în predarea orelor ca să fie expliciți şi înțeleși de cei mici. La fel, copii vor putea interacționa între ei, stimulând comunicarea”, a declarat Angela Cutasevici.

Școala specială nr.12 este unica instituție din municipiul Chișinău, care instruiește și recuperează copii cu deficiențe de auz cu vârsta de 7 – 18 ani. În prezent, aici studiază 73 de copii cu deficiențe de auz și deficiențe asociate, dintre care 48 elevi în clasele gimnaziale. Instituția de învățământ a fost fondată în 1981.

Foto: chisinau.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!