Mai multe categorii de persoane care au fost infectate cu COVID-19 ar putea beneficia de reabilitare la sanatoriu. Un astfel de proiect a fost votat astăzi la ședința Guvernului.

Proiectul a fost prezentat de către ministra Viorica Dumbrăveanu care s-a reîntors la muncă după ce s-a tratat de COVID-19.

Acesta prevede acordarea dreptului în regim prioritar pentru angajați, persoane în vârstă, persoane adulte cu dizabilități și veteranilor de război la reabilitare balneo-sanatorială. În special persoanelor care au pneomofibroze, drept consecință a infectării cu virusul COVID-19.

„Acest drept se acordă ca rezultat al infectării în primele nouă luni, indiferent dacă anterior aceste persoane au beneficiat de tratament la sanatoriu. Tratamentul va contribui la îmbunătățirea sănătății persoanelor vizate”, a declarat Dumbrăveanu.

Amintim că, până în prezent în Republica Moldova au fost confirmate mai mult de 40.000 de cazuri de infecții cu noul tip de coronavirus. Dintre acestea, 29 932 de persoane s-au tratat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!