Proiectul de lege pentru modificarea Legii fondurilor Asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM) a fost dezbătut, joi, 10 septembrie, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Deputații au aprobat proiectul în prima lectură, în unanimitate. Proiectul modificat prevede venituri în sumă de 8500791,4 mii de lei sau cu o diminuare de 0,9 puncte procentuale față de indicatorii aprobați anterior pentru 2020.

Cheltuielile vor rămâne neschimbate și vor constitui 8917389,9 mii de lei.

Fondurile AOAM vor avea un deficit de 416598,5 mii de lei. Având un caracter tehnic, proiectul este elaborat în scopul precizării veniturilor fondurilor AOAM și asigurării sustenabilității financiare a acestora privind acoperirea cheltuielilor necesare realizării Programului unic.

Documentul urmează a fi votat în lectura a doua, finală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!