Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit, în cadrul ședinței de astăzi, consiliile electorale de circumscripție de nivelul al doilea pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

Astfel, CEC a aprobat componența nominală a consiliilor electorale ale circumscripțiilor electorale, constituite din 9-11 persoane, desemnate, conform prevederilor legale, de instanțele de judecată, consiliile raionale și municipale, precum şi de către partide şi alte organizații social-politice reprezentate în Parlament. În situaţia în care numărul nu este suficient, acesta se completează de către CEC din Registrul funcționarilor electorali.

Conform hotărârii CEC, membrii organelor electorale constituite se vor convoca în prima ședință cel târziu pentru data de 14 septembrie 2020. Până la 26 septembrie 2020 urmează a fi constituite secțiile de votare, iar până la 6 octombrie 2020 și birourile electorale ale acestora.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!