Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a anulat astăzi, 11 septembrie, hotărârea Curții de Apel Chișinău, care a declarat inadmisibilă acțiunea Partidului Acasă Construim Europa (PACE) înaintată împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Asta după ce PACE nu a fost înregistrat în lista partidelor care își pot înainta un candidat pentru alegerile prezidențiale din acest an.

„Această primă victorie demonstrează că, judecătorii CSJ au dat dovadă de corectitudine și imparțialitate la înfăptuirea actului de justiție, exemplu de urmat de către Judecătorii Curții de Apel Chișinău, la rejudecarea cauzei”, au scris reprezentanții PACE pe rețelele sociale.

Amintim că, CEC și-a motivat decizia prin faptul că pot să-și înainteze candidați formațiunile politice care au fost înaintate înainte de începerea perioadei electorale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!