/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Averea lui Vasile Botnari ar putea fi verificată de ANI. Interpelarea, făcută de un deputat al Platformei DA

missing
11 septembrie 2020, ora 11:24

Deputatul Platformei DA Vasile Năstase s-a adresat la Autoritatea Națională de Integritate să verifice veniturile fostului director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari. Parlamentarul a făcut această interpelare în contextul în carea devenit cunoscut că Vasile Botnari a fost amendat în dosarul expulzării profesorilor turci, care a avut loc acum doi ani.

Deputatul susține că din informațiile apărute în spațiul public Botnari ar fi plătit despăgubiri de 125 de mii de euro familiilor profesorilor turci și ar fi achitat 37 de mii de euro pentru zborul cu care au fost transportați profesorii în Turcia. În acest context, a solicitat ANI să verifice veniturile fostului director SIS și să inspecteze de ce acestea nu apar în declarațiile sale de avere.

Amintim că ieri în spațiul public a apărut hotărârea instanței de judecată care arată că față de fostul șef al SIS a fost aplicată doar o amendă de 88 de mii de lei în dosarul expulzării profesorilor turci. Aceasta deși anterior procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că Vasile Botnari a fost condamnat cu suspendar și că acesta a plătit o amendă de 125 de mii de euro în acest dosar.

/DOC/ Fostul șef SIS, Vasile Botnari s-a ales doar cu o amendă de 88 de mii de le în dosarul expulzării profesorilor turci

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram